DIO 2000

Ultrahangos vizsgálóeszköz vasúti tengelyekhez

A STARMANS DIO 2000 Automata ultrahangos vizsgálóberendezés vasúti tengelyek ultrahangos vizsgálatához lett kifejlesztve. A rendszer teljesen automata, segítségével vizsgálhatók tömör és furatos tengelyek sugár és tengely irányban egyaránt. A vizsgálat impulzus-visszhang módszerrel történik. A csatolás a tengely vízbe merítése vagy víz a fejcsoport előtti ráfolyatással van megoldva. A vizsgálóberendezés teljes egészében a vasúti tengelyvizsgálat nemzetközi normáiknak megfelelően lett kialakítva: ISO 5948 – Vasúti pálya vizsgálat; EN 13261 – Vasúti felszereltség: kerék készlet és forgóvázak, tengelyek, gyártási követelmények; E BN 918 275 – Motoros kocsik tengelyei; DB 907.0101 – Ultrahangos vizsgálat a kerék készletek új üreges tengelyeihez. A STARMANS DIO 2000 Automata Ultrahangos Vizsgálóeszköz Vasúti Tengelyekhez költségeket és időt tekintve egyaránt hatékony.

 

Alap specifikációk

Legkisebb/tengely átmérője

70-190 mm

Legnagyobb/tengely átmérője

max.270 mm

Furat átmérője

25-90 mm

Hosszúság

1500-2600 mm

Súly

max.1000 kg

 

Mechanika:

Az eszköz kompakt, 4 lépésre van tervezve. A tengely vizsgálatát a tengelyméret beállításának megfelelő csúcsokhoz igazítja. Minden rész, amely a vízzel érintkezik, rozsdamentes acélból készül. A vizsgáló kád túlfolyóval van ellátva, ami a felesleges vizet átpumpálja egy kijelölt kádba és onnan vissza.

 

Szoftver és irányítás:

A rendszer PLC vezérlésű és egy optipanel segítségével működtethető. Az eszköz rácsatlakoztatható továbbá a cég már létező hálózatára is. A DIO 2000 szoftver felhasználó barát és könnyen kezelhető. A DIO 2000 szoftvert ellenőrzésére, a vizsgálati eredmények megjelenítésére, tárolására, dokumentálásra és a következő módokra fejlesztették ki: beállítások, mérések, adatok figyelése és kalibrálás. A rendszer szignálási (fény/hang) és hiba jelölő kimenetekkel rendelkezik.

 

Jegyzetek:

A rendszer nem alkalmas elemzések, statisztikák és jelentések készítésére a további értékeléshez, nagyobb adatbázishoz és nyomtatáshoz. A jegyzeteket a vásárlók speciális igényeihez lehet igazítani.

 

A fenti részletek a standard kiszolgálói rendszereken alapulnak. A STARMANS electronics egyedi megoldásokat tud nyújtani a vásárlók speciális igényeinek megfelelően. 

« Starmans Electronics Ltd.

Nyomtatás