DIO 2000

Ultrahangos vizsgálóeszköz vasúti kerekekhez

DIO 2000

A STARMANS DIO 2000 Automata ultrahangos vizsgálóberendezés vasúti kerekek ultrahangos vizsgálatához lett kifejlesztve. A vizsgáló berendezés új és felújított kerekekhez egyaránt használható. Az eszköz használatával jobb eredmények érhetők el a hibák érzékelése, felismerése és a jel/zaj viszony csökkentésének tekintetében. Az egyik körben a teljes kereket megvizsgálja – futófelület, lemez és kerékagy. Ehhez az eszköz költségeket és időt tekintve egyaránt hatékony. A STARMANS DIO 2000 vasúti kerékvizsgáló berendezés teljesen automata és az operátor legminimálisabb beavatkozását igényli csak. A vizsgálóberendezés teljes egészében a vasúti kerékvizsgálat nemzetközi normáinak megfelelően lett kialakítva: EN 13262; AAR M-101-90; UIC 811-1.

 

Alap specifikációk:

Külső átmérő:

700-1250 mm

Kerékagy átmérő:

100-350 mm

Lemez átmérő:

200-1000 mm

Futófelület szélessége:

max.200 mm

Súly:

mMax.800 kg

 

Mechanika:

Az eszköz kompakt, 4 lépésre van tervezve. Egy merev vázból, egy vizsgáló kádból, a kerék forgatásához szükséges görgőkből és a mozgatható vizsgálófej tartóból áll. Minden rész, amely a vízzel érintkezik, rozsdamentes acélból készül.

 

Szoftver és irányítás:

A rendszer PLC vezérlésű és egy optipanel segítségével működtethető. Az eszköz rácsatlakoztatható továbbá a cég már létező hálózatára is. A DIO 2000 szoftver felhasználó barát és könnyen kezelhető. A DIO 2000 szoftvert ellenőrzésére, a vizsgálati eredmények megjelenítésére, tárolására, dokumentálásra és a következő módokra fejlesztették ki: beállítások, mérések, adatok figyelése és kalibrálás.

 

Jegyzetek:

A rendszer nem alkalmas elemzések, statisztikák és jelentések készítésére a további értékeléshez, nagyobb adatbázishoz és nyomtatáshoz. A jegyzeteket a vásárlók speciális igényeihez lehet igazítani.

 

 

 

A fenti részletek a standard kiszolgálói rendszereken alapulnak. A STARMANS electronics egyedi megoldásokat tud nyújtani a vásárlók speciális igényeinek megfelelően. 

« Starmans Electronics Ltd.

Nyomtatás