Főoldal Partnereink Helling GmbH. Tömörségvizsgáló szerek

Tömörségvizsgáló szerek

Proof Check Plus, FLUO H800,

Az épületrészeken, tartályokon, tankokon valamint üreges testeken található szivárgások felkutatása piros és fluoreszkáló behatoló szerekkel valósítható meg. Mindenesetre a vizsgálandó test mindkét oldala hozzáférhető kell legyen. A szivárgáskereső behatolásos vizsgálat lényege, hogy a folyadék hajszálrepedéseken át behatol a szivárgásba. Az alapfeltétel, hogy a vizsgálandó rész mentes legyen az olyan szennyeződésektől, mint az olaj, a zsír, a rozsda, stb., így a folyadék a hajszálrepedéseken át a pórusokba és repedésekbe juthat.

Azt javasoljuk, hogy ezekhez a módszerekhez a fluoreszkáló behatolót használják, magasabb érzékenysége miatt (a színes penetrálószerekhez képest). Ennek a módszernek az alkalmazásakor a behatolószer a vizsgálandó rész egyik oldalára kell bőségesen felvinni. Egy bizonyos behatolási idő után vékony, egyenletes rétegben fel kell fújni az előhívót a test másik oldalára. A behatolószer áthatol a pórusokon és a repedéseken, majd az előhívó "kiszívja" az anyagot a másik oldalon, így képezve egy bizonyos hatóidő után (hibatípus, hibaméret, anyagerősség és hőmérséklet függvényében) jól látható, UV fénnyel megvizsgálható, repedésre utaló jeleket.

 

PROOF CHECK PLUS

 

Proof Check

A PROOF CHECK PLUS nem éghető tömörségvizsgáló szer, amely szakszerű felhasználás esetén alacsony belső nyomással mutatja ki a szivárgást. A belső nyomás növekedésével és a vizsgáló gázok (pl. halogének vagy hélium) felhasználásával érzékenysége 10

-4 mbar •I• s-1 -re növelhető.


A PROOF CHECK PLUS és NEKAL szereket gyártás közben folyamatosan szivárgáson ellenőrzik, hogy állandó érzékenység alakuljon ki. A szóróflakon biztonsági okokból hajtóanyagként szénsav gázzal 

Proof Check

működik. -15°C és 50°C között használható. PROOF CHECK PLUS-al egyszerűen és megbízhatóan végezhetőek tömörségi vizsgálatok. Takarásban lévő helyeket csak enyhén fújjuk be. Ha nem képződik hab, minden rendben van, ha hab keletkezik, szivárgást találtunk. Nyomás vagy gáznyomás alatt álló csővezetékek, szerelvények, szelepek, tömlők, nyomástartó edények, szivattyúk, sürített levegős égési rendszerek, zárak, stb. tömörsége egyszerűen vizsgálható. A vizsgálati helyek értékelése rögtön a befújás után következik. 400 ml

 

Helling FLUO H800 - olajbázisú

h800A Helling-Fluo-H800 olaj speciálisan az olaj és üzemanyag szivárgások felderítésére lett kifejlesztve. Keverhető motorolajban, hidraulikaolajba, üzemanyagba, ásványi motorolajba. Víztartalmú, naftaolajat tartalmaz, melynek alapja egy tipikus CA=7,4 %, CN=56,5 % és CP = 36,1 % formájú szén. Ezek az adatok segíthetnek a tömítések megfelelő kiválasztásában. A természetes gumitömítések használatát kerülni kell, PTFE ajánlott.
Természetes olajok és üzemanyagok kék fluoreszenciát mutatnak UV fény alatt (100-125 Watt). Alacsonyabb koncentrációjú H800 olaj bevitele esetén sárgás floereszkálás látható.
Képes a legfinomabb hajszálrepedéseket is kimutatni, amik segédeszközök nélkül az acélfelületeken nem fedezhetőek fel. Olaj és üzemanyag szivárgások pontosabban, gyakrabban és gyorsabban megtalálhatók a vizsgálat során. A kisebb szivárgások tisztán lokalizálhatók, függetlenül a kiszivárgó olaj és üzemanyag mennyiségtől. 
 
Használata:   0,5 ml/l 
Optimális hullámhossz a stimulációhoz:   365 nm
Szín UV fény alatt:  sárga
 

 Helling Fluo H849 - vízbázisú


h849Vízbázisú koncentrátum emulgátorral és korrózióvédelemmel a szivárgások felkutatásához. A vizsgálandó felületeket UV fénnyel kell megvilágítani és a szivárgások zölden fognak fluoreszkálni.
 
 
 
 
 
 
 
Használata:  2-5 ml/l 
 Optimális hullámhossz a stimuláláshoz: 365 nm 
Színe UV fény alatt:  zöld 

« Helling GmbH.

Nyomtatás