Etalonok

JIS Z 2343 Etalon


jis z 2343Ezzel az etalonnal a behatolószer érzékenysége határozható meg. Az etalon két lemezből áll sárgaréz alapon 10, 20, 30 vagy 50 µm vastag nikkel-króm-réteggel. A 10, 20, 30 µm-s lemezek fluoreszkáló behatolórendszerek érzékenységének meghatározásához alkalmazhatók. A színezett behatolórendszerek érzékenysége 30 és 50 µm-es lemezekkel határozható meg.

A lemezek négyzögletes formájúak 35*200*2 mm tipikus méretekkel. Az átlós repedések a lemezek hosszirányba fordításával generálhatók. A repedés mélysége a nikkel-króm rétegen keresztül van meghatározva. A repedés szélességének és mélységének viszonya minden repedésnél megközelítőleg 1:20.

 

 

 

DIN EN ISO 3452-3 Etalon Nr. 1


din en isoEzzel az etalonnal a behatolórendszerek érzékenysége határozható meg. Az etalon 4 lemezből áll 10, 20, 30  vagy 50 µm vastag nikkel-króm réteggel sárgaréz alapon. A 10 ,20 és 30 µm lemezek fluoreszkáló behatolórendszerek érzékenységének meghatározásához alkalmazhatók. A színezett behatolórendszerek érzékenysége 30 és 50 µm-es lemezekkel határozható meg.

A lemezek négyzögletes formájúak 35*200*2 mm tipikus méretekkel. Az átlós repedések a lemezek hosszirányba fordításával generálhatók. A repedés mélysége a nikkel-króm rétegen keresztül van meghatározva. A repedés szélességének és mélységének viszonya minden repedésnél megközelítőleg 1:20.

  

 

 

ASME V Etalon

asmev

 

Az etalon a behatolórenszerek kijelzési érzékenyégének ellenőrzésére szolgál.

Az etalon egy aluminium lemezből (Al, Típus 2024) áll 80*50*10 mm méretekkel. A mesterséges repedéseket sajátos termikus kezelés segítségével állítják elő. A két részre osztás lehetővé teszi két behatolószer közvetlen összehasonlítását, amennyiben mindegyiket egy-egy részre felviszik.

 

 

(Kép: NORD TEST behatoló rendszer - U 87, Piros 3000, U89 - vizsgálata után). 

WTP 1 és WTP 2 Mosás etalon

wtp 

A mosás etalonos segítségével a vízzel történő lemoshatóság vizsgálható fluoreszkáló behatolószerek esetében, amelyek MAS 2644 szabvány alá tartoznak.

A WTP-1 etalon rozsdamentes acéltból készült lemez 4*6" méretben, ami két párhuzamos 6*1,5" méretű, közepes felületi érdességű részből áll. Az érdes felületek egy polírozott 1" széles csíkkal vannak elválasztva.

A WTP-2 etalon két egyforma 1,5*2" méretű lemezből áll. Szintén a vízzel történő lemoshatóságot vizsgálja a fluoreszkáló behatolószereknél.

 

 

 

 

PSM-5 Etalon


psmEz az etalon a kézi, fél-és tejesen automata repedésvizsgáló renszerek munkafolyamatának vizsgálatához szükséges.

Az etalon egy négyszögletű, rozsdamentes acéllemez. A bal oldalán krómozott csík található, ami 5 repedési centrumot mutat. A kerek vagy csillagformájú repedési minták nagyság szerint vannak elrendezve. A jobb oldal homokfúvott és közepes felületi érdességű. A köztes tisztítás ellehőrzésére használható. Az etalon nem felel meg különböző vizsgálati rendszerek összehasonlító vizsgálatára . A PMS-5 a vizsgálati folyamat minden változását kimutatja.

 

 

 

 

 

UTE-3 Vizsgálati skála és vizuális összehasonlító

ute

 

Az etalon egy vizsgálati skálából és egy vizuális összehasonlítóból áll. A vizsgálati skála a vizsgált darab fluorszenciavilágosságának, ill. a környezetmegvilágítás kontrasztjának értékelésére szolgál. A skála lehetőséget teremt a vizsgálatot végző személynek a vizuális felbontásra a kijelzésfelismerés vizsgálatakor.

A vizuális összehasonlító Jaereg J1 és Jaeger J2 írással nyomtatott szöveggel van ellátva.

« Helling GmbH.

Nyomtatás